امروزه استفاده از چوب برای درب‌های ساختمان بسیار کاربردی و پرطرفدار شده است. پیش‌تر کاربرد و استفاده از درب‌های چوبی برای ورودی ساختمان را مطرح کردیم. در این مقاله می‌خواهیم به استفاده از درب‌های چوبی برای فضاهای داخلی ساختمان و اتاق‌ها، انواع درب چوبی ، انواع روکش آن و قیمت درب چوبی بپردازیم.

انواع درب چوبی داخلی ساختمان

درب‌های چوبی که برای فضای داخلی ساختمان و اتاق‌ها استفاده می‌کنیم، با توجه به جنس و روکش مورد استفاده برای درب‌ها، انواع مختلفی دارند. که در ادامه به انواع درب‌های چوبی داخلی ساختمان اشاره می‌کنیم:

  • درب HDF :

این نوع درب امروزه بسیار طرفدار پیدا کرده و به طور وسیعی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درب‌ها از نوع روکشی هستند. بر روی درب یک پوشش HDF به عنوان لایه و روکش نهایی کشیده می‌شود.

  • درب MDF :

ساختار این درب‌ها نیز همانند درب‌های HDF است. تنها در این درب‌ها از دو عدد ورق MDF استفاده می‌کنند. سپس بر روی آن روکشی از جنس چوب ملچ کشیده می‌شود. این درب‌ها به دلیل اینکه از چوب طبیعی برای روکش آن‌ها استفاده می‌شود نسبت به درب‌های دیگر مستحکم‌تر بوده و مقاومت بیشتری دارند. برای طرح روی این درب‌ها از CNC استفاده می‌کنند، به همین دلیل هیچ محدودیتی در طرح‌های آن‌ها وجود ندارد. این درب‌های ملچ با ضخامت ۳ میل را برای فضاهای داخلی ساختمان و درب‌های ملچ با ضخامت ۵ و ۸ میل را برای درب‌های ورودی ساختمان استفاده می‌کنند.

  • درب ABS :

این درب‌ها ضد آب هستند به همین دلیل برای سرویس‌های بهداشتی استفاده می‌شوند. ساخت این درب‌ها به این صورت است که این درب‌ها را از جنس MDF یا نئوپان به ضخامت ۵ میل می‌سازند. سپس درب خام را کاملا به رزین ABS آغشته می‌کنند. سپس در مراحل بعدی این درب را با ورق ABS به ضخامت ۱.۲ میلی‌متر پوشش می‌دهند. ترکیب این پلیمر با نئوپان عالی و جدایی‌ناپذیر است. به همین دلیل این درب ضد آب بوده و مقاومت و طول عمر بالایی دارد.

  • درب PVC :

این درب‌ها همان درب‌های HDF می‌باشند. این درب‌ها را در کارخانه با PVC روکش می‌کنند. به همین دلیل ظاهری شفاف و براق پیدا می‌کنند. این درب‌ها را با عنوان درب‌های PVC یا درب‌های HDF با روکش PVC به بازار عرضه می‌کنند.

  • درب ملامینه HPL :

تقاوت این درب‌ها با درب‌های دیگر در نوع روکش آن‌ها می‌باشد. برای این درب‌ها از روکش‌های مصنوعی پرکاربرد به ویژه در ایران به نام‌های CPL, HPL ، لامینت فشرده و روکش‌های ملامینه استفاده می‌شود.

 

انواع درب چوبی داخلی ساختمان

انواع درب چوبی داخلی ساختمان(روکش)

انواع روکش درب های چوبی داخلی

درب‌های چوبی خود انواع و جنس‌های مختلفی دارند. برای این درب‌ها نیز می‌توان از انواع روکش‌ها استفاده کنیم. روکش‌های مورد استفاده بر روی این درب‌ها نیز انواع مختلفی دارند. اما به طور کلی این روکش‌ها در دو دسته تقسیم می‌شوند.

  • روکش چوب طبیعی:

چوب به دلیل اینکه بسیار گران است و اگر بخواهیم درب را تماما از چوب بسازیم برای ما هزینه بسیاری خواهد داشت. برای جلوگیری از این هزینه زیاد روکش‌های نازکی از چوب را ساخته و بر روی درب‌های نئوپان، HDF، MDF و … چسبانده می‌شود. به این طریق می‌توان درب‌هایی با ظاهری کاملا شبیه به چوب با همان زیبایی ولی با هزینه کمتر تولید و استفاده کرد.

  • روکش مصنوعی:

برای درب‌های چوبی می‌توان از روکش‌های مصنوعی نیز استفاده کرد. این روکش‌ها از ورق‌هایی از جنس کاغذهای تزئینی یا غیر تزئینی مانند: ملامین فرمالدئید، فنیل فرمالدئید و …تشکیل شده‌اند. این مواد بر روی ورق‌های فشرده چوبی مانند: نئوپان، HDF، MDF چسبانده می‌شود.

 

مزایای درب چوبی داخلی ساختمان

یکی از مزایای بسیار خوب چوب این است که در برابر گرما و سرما عایق بسیار خوبی است. همچنین در برابر سر و صدا نیز مقاوم می‌باشد. اختلاف دمای داخل و خارج ممکن است بسیار زیاد باشد. مقاومت این درها باید به اندازه‌ای باشد که در مقابل این تفاوت گرما و سرما نشکسته و از بین نرود. از طرفی دیگر فشاری که به این درب‌ها وارد می‌شود بسیار زیاد است. این درب‌ها مقاومت خوبی در برابر این فشار وارده دارند.

قیمت درب چوبی

درب‌های چوبی را می‌توان به صورت تمام چوب یا روکش‌دار تولید و استفاده کرد. درب‌های تمام چوب کاملا از چوب طبیعی و توپر هستند. این درب‌ها استحکام و مقاومت بسیار بالایی دارند به همین دلیل به عنوان درب‌های ورودی ساختمان استفاده می‌شوند. تنها عیب این درب‌ها این است که هزینه آن‌ها بالا بوده و نگهداری و مراقب از آن‌ها نیز هزینه‌بر و سخت می‌باشد. اما برای فضاهای داخلی ساختمان استفاده از درب‌های روکش دار چوبی بسیار مناسب بوده و از لحاظ هزینه نیز مقرون به صرفه‌تر است. اما باز هم در نهایت قیمت درب چوبی به جنس چوب و روکش مورد استفاده بستگی دارد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید